Antrenorul trebuie lasat in pace!

Antrenorul trebuie lasat in pace!

Ma tot uit pe la tv in ultima vreme, pe la stiri si in general stiri sportive. Este vechea discutie cu patronul unei echipe de pe la noi si imixtiunea lui la echipa de fotbal respectiva. Da, nu e ok sa faca asta in public dar e ok sau nu sa se bage peste antrenor? Depinde din ce perspectiva vorbim. Eu sunt curios daca pana la urma exista vreun antrenor liber. Daca aplicam motivul corporatist, nu exista.

In contextul in care privim fotbalul ca pe un business si este un business, nu vad de ce tu, ca patron l-ai lasa pe antrenor sa-ti faca varza business-ul. Da, nu sunt de acord cu a te baga peste el in ceea ce priveste echipa, insa nici nu sunt de acord cu a lasa pe un om sa faca fix ce are el chef acolo. E normal sa-i acorzi incredere si mana libera daca tot l-ai adus, dar pana la un punct, atat.

Nu e cazul sa-l lasi sa-si faca de cap si sa faca ce are el chef, fara nici o explicatie, nici o indicatie, nimic. Mie mi se pare ca patronul impreuna cu managementul ar trebui sa stabileasca ce se intampla, care e directia clubului si incotro isi planuiesc sa ajunga. In teren, da, e treaba antrenorului.

Ma gandesc insa la o chestie, ti s-a parut vreodata ca o sa dea cineva gol, neaparat, la un meci? Sa ai un feeling ca o anumita echipa o sa castige? Sa fii sigur, sigur, sigur? Mie mi s-a intamplat. Sa extrapolam un pic.

Hai sa presupunem ca suntem patroni de club de fotbal si credem noi ca la un meci de calificare in cupele europene de exemplu, jucatorul X va marca si vom castiga. Ii spui sau nu antrenorului sa-l bage in teren? Eu zic ca-i spui.

S-o luam invers, daca ai un meci de calificare si ai un feeling negativ impotriva unui fundas, ii spui sau nu patronului sa-l scoata? Eu zic ca-i spui.

Si uite ca deja sunt exceptii care te fac totusi sa te bagi peste antrenor.

Antrenorul trebuie lasat in pace!
Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *