Aroganta americanilor nu se mai termina

Aroganta americanilor nu se mai termina

De unde or fi luat americanii aroganta asta? Or fi gasit mai ieftin la Lidl, era promotie? Motivul „revoltei” mele o reprezinta articolul de aici. Este vorba despre 30 cei mai „badass” oameni din istorie conform site-ului respectiv.

Acum nu stiu in ce context sa folosim acest cuvant. Se poate folosi cu multiple sensuri, de smecher, de rau, de inteligent de etc. Cred ca aici era folosit in sensul de „cool” sau ceva asemanator. Mi se pare aiurea insa topul asta. Cap de lista este Theodor Roosevelt si in lista mai sunt cel putin 3 – 4 americani.

Mi se pare o mare tampenie. Printre ei, am fi si noi gen romanii, reprezentati de Vlad the Impaler adica Vlad Tepes. Sunt insa si alti oameni precum Attila Hunul, Genghis Khan etc. De aia nu inteleg de ce e Theodor Roosevelt primul, cu tot respectul. Pai sa vedem ce au facut si Attila si Genghis de exemplu, fiindca ambii au mictionat pe Imperiul Roman si pe toate puterile de atunci. E putin lucru?

Mongolii au cucerit juma’ de continent cred, au creat panica in toata China si la fel si in partea cealalta, au inovat cu privire la arme etc. Au folosit chiar si arme biologice pe cheltuiala chinezilor. Cum sa nu-l luam in seama?

Attila, cu toate ca era ungur (glumesc) a jucat in picioare tot Imperiul Roman. A ajuns pana la portile Romei unde s-a oprit pentru ca a fost platit, nu pentru ca a fost infrant. Cum sa-l pui asadar pe Theodor Roosevelt primul printre astfel de oameni? Nu are ce sa caute acolo, cel putin daca cei care au facut topul nu lamuresc pana la urma care era scopul si din ce punct de vedere ar fi numarul 1.

Adica, ori explica topul, ori o lasa moarta. Altfel, aproape fiecare tara ar putea sa faca acelasi lucru fiindca lumea se bazeaza sau mai bine zis, a inaintat pe faptele stramosilor.

Sursa imagine: pexels.com

Aroganta americanilor nu se mai termina
4 (80%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *