Orasul viitorului

Abia astept sa vad cum va arata orasul viitorului, daca va mai exista viitor, desigur. As fi curios sa vad un oras peste 100 de ani si mi-ar placea sa fie un oras dom, unde oamenii sa-si cultive chestiile si tot asa.

Sa nu mai fie jegul si chestiile de acum. Sa fie un loc cu o gramada de verdeata, cu un transport in comun foarte smecher, cu oameni care nu au nici un motiv sa mearga aiurea cu masinile propii si alte rahaturi din astea.

Mi-ar placea tare mult sa apuc asa ceva, macar sa vad. Chiar cred ca asta ar fi cheia viitorului, ca s-ar putea face. Tare imi este insa ca ne indreptam spre orase sumbre, intunecate, la propiu si la figurat unde ponderea de praf, fum si noxe pe metru patrat sa fie naucitoare. Sper sa ma insel dar…

Un prim pas, mi se pare ca este reprezentat de descoperirea din articolul asta. Sau ma rog, un progres tehnologic. O pista de biciclete care este luminata de soare, se incarca de la soare ziua, mi se pare un mare pas inainte.

Da, asta trebuie sa fie caracteristica de baza a viitorului oras si de asta trebuie sa fie smart, trebuie sa se descurce singur in proportie de stiu eu, minim 70%. Atunci mi se pare ca ne indreptam cu adevarat spre viitor.

Tu ce zici, ce parere ai despre asta?

Sursa imagine

Orasul viitorului
Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *