Pe viitor nu vor mai exista tari, ci corporatii

Pe viitor nu vor mai exista tari, ci corporatii

Da, n-as vrea s-o dau in teoria conspiratiilor dar asta e concluzia la care am ajuns. Corporatiile sunt globale, tarile nu prea mai sunt.

Sa luam varfurile si sa vedem, stie toata lumea de Coca-Cola, Pepsi, Apple, Windows etc. Nu e clar? Logo-urile lor reprezinta limbaj universal fiindca sunt cunoscute de toata lumea de la african la asiatici.

Aceste corporatii opereaza la nivel global, pentru ele toata lumea reprezinta o piata mare si imensa cu care se cam joaca dupa bunul plac probabil.

In fine, asta nu inseamna ca este neaparat ceva rau desi ceva pus in slujba exclusiv a banilor… nu prea are cum sa fie bine. Si sa nu-mi zici ca nu-i asa, chiar daca board-ul sau CEO-ul sa zicem ca si-ar dori sa faca asa, fapte bune, ceilalti din management vor fi mereu avizi sa demonstreze ce pot. Trust me.

Articolul de fata a pornit de la un lucru bun, google earth-ul este folosit de exemplu pentru a descoperi taberele de sclavi de prin India. Tot respectul. Citisem pe undeva recent (dar am uitat contextul), cum tot Google Trends cred, se foloseste pentru a descoperi focarele de infectii, bolile virale. Mi se pare extrem de interesant ca motorul de cautare sa fie folosit si la modul asta.

Iti dai insa seama ce putere imensa zace in zona asta? Si ce crezi, ca nu stie nimeni s-o foloseasca si invers, nu s-a gandit nimeni la asta? Stai linistit. Sunt convins ca google si nu numai, are „ochi” pentru toti.

Sursa imagine: captura de ecran dailymotion

Pe viitor nu vor mai exista tari, ci corporatii
Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *