Ruleta filmelor: trei filme din ’71

Ruleta filmelor: trei filme din ’71

Ehei. Cand n-am despre ce sa scriu, scriu despre filme si despre filme vechi, mai exact. Da, uite, am recunoscut, m-ati prins. Asadar, de asta iti prezint astazi trei filme vechi, toate trei realizate in 1971.

Primul film despre care vorbim se numeste Sho o suteyo machi e deyo. In traducere ar fi Sa aruncam cartile si sa iesim in strada.

Este un film japonez, in regia lui Shuji Terayama ce debuteaza cu acest film. Este un film cu adolescenti, dar nu ca cele americane fiindca se ocupa de alte probleme decat bautura, femei, droguri sau cel putin nu la modul acela. Este un film ce ne reda criza unui adolescent, raporturile sale cu paritnii si cu sora sa, fuga de acasa, primele experiente sexuale, relatiile cu prietenii si asa mai departe.

Este un film ce trateaza problema adolescentilor, ne arata mai problemele mai multor adolescenti adunate intr-unul singur.

Urmeaza Perkele! Kuvia Suomestea! ce se traduce prin Imagini din Finlanda. Este un film foarte interesant, regizat de Jorn Donner, Jaakko Talaskivi si Erkki Seiro. Este un soi de film documentar, ce contine interviuri cu muncitori, politicieni, actori, prostituate si asa mai departe. Prin prisma acestor oameni ne putem face o idee despre viata de atunci din Finlanda. Ce este mai interesant, este ca intrebarile si raspunsurile au fost total spontane. S-a vorbit de la egal la egal, toti au fost eroii filmului si au avut libertatea de a raspunde sau nu.

Ultimul film prezentat astazi se numeste Una pelea cubana contra los demonios ce se traduce prin  O lupta cubaneza impotriva demonilor, in regia lui Tomas Gutierrez Allea. Este un film facut dupa fapte reale si a pornit de la declaratia unei taranci ce a pretins ca a vazut-o pe Fecioara Maria. Aceasta este o intamplare exploatata de politie si oamenii de afaceri. Prin prisma acestui eveniment, se realizeaza astfel o fresca a vietii cubaneze din acea epoca.

Ehei dragii mei, cam aici se incheie cele trei filme din anii ’70, ne vedem data viitoare.

Sursa imagine: flickr.com

Ruleta filmelor: trei filme din ’71
Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *